kwak410, z mojej strony poparte doswiadczeniem i przetestowaniem sporej puli sprzętu - a jak z Twojej ? źródło Internet ?
Wybór głośników O2FL
Zwiń
X
-
Nexus6, ja takiego doświadczenia nie mam, ale jakoś mi się wydaje, że Morele badziewnymi głośnikami nie są Dużo ludzi sobie chwali (internet ) chwalą sobie też Rainbowy, więc wydaje mi się, że jedne i drugie są spoko, wybór kwestią gustu jest. Ale jeśli mówisz, że rainbowy lepsze (wg Ciebie), to kłócić się nie bedę, musiałbym posłuchać i tyle. Na razie powiedzieć mogę, że moje Tempo rewelacji nie zrobiły pod Swingiem i to jest fakt !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kwak410Na razie powiedzieć mogę, że moje Tempo rewelacji nie zrobiły pod Swingiem i to jest fakt !
Morel, jak i wiele innych firma z branzy jedzie na renomie zdobytej w latach ubieglych na referencyjnych przetwornikach, nie przeklada sie to na budzetowe serie;
poza tym w ciagu ostatnich 10-lat mialem okazje dokladnie przestudiowac jak zyje w internecie opinia na temat różnych produktow - w wielu przypadkach z realnymi wlasciwosciami sprzetu nie ma to NIC wspolnego :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Słuchałem dziś OIIFL z zestawem Swing + Morel Maximo 6.2 ( czyli najtańsze z dostępnych, mniej więcej 1/2 ceny Tempo 6 ), drzwi wygłuszone. Na pewno jest gorzej niż na moim zestawie Bolero + AS X-Ion 200, ale gra to "w miarę" OK. Słychać, że głośniki mogły by zagrać lepiej, ale niestety przy wyższych głośnościach ( 17 i wyżej na skali ) końcówka radia już "puchnie". Koleś, który tym jeździ nie jest jakimś audiofilem, ale słuch ma niezły i mówi, że różnica w stosunku do serii jest bardzo duża. Także kolego kwak410, nie wiem o co chodzi u Ciebie ( że "nie gra" ), ale podejrzewam, że Swing jest zwyczajnie za słaby żeby "ruszyć" te twoje Morelki ( między innymi dlatego koleś zdecydował się na Maximo, gościu w warsztacie od razu dał mu do zrozumienia, że Tempo nie zagrają bez wzmaka na ori radiu ).
BTW. Koleś przy okazji podłączania zestawu tel. ( Swing był wyciągany ) poprosił o "próbne" podłączenie jakiegoś markowego radia. Gościu wyciągnął z kąta jakiegoś starego, zakurzonego Pionka czy Alpine i po odpaleniu muzy koleś był mocno zaskoczony jak kiepsko przy tym radyjku wypada Swing. Także chyba faktycznie przy tym Swing-u trzeba uważać na dobór głośników.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Wczoraj zrobiłem drugie drzwi i podłączyłem lewą stronę. Przy okazji sprawdziłem jeszcze raz podłączenie prawej strony. Musiałem coś jednak pokopać wcześniej z przewodami wydaje mi się. Teraz jak mam obie strony zrobione to powiem, że przyzwoicie Siedziałem w aucie pod blokiem z piwkiem przez 45 minut i słuchałem Katie Melua i powiem, że mi się podobało !!! Ale wzmacniacz na pewno dołożę, bo bas jest słabiutko kontlowowany, Swing po prostu nie wyrabia - ale nie spodziewałem się po nim rewelacji. Ogólnie mówiąc nie jest źle, Tempo dają radę. Dzięki wszystkim za pomoc i opinie !
[ Dodano: Czw 01 Wrz, 11 09:22 ]
kowal 2002, Co racja to racja. Też mi się wydaje, że Tempo potrzebują po prostu watów !!. Zobaczmy co będzie jak dołoże wzmacniacz. Napisze jak to się ma w stosunku do Swinga na pewno !
Komentarz
-
Komentarz